3F Superliga

AGF styrker scouting-setup

AF: BJ - 27. juli 2021

Lasse Winther Andersen forfremmes til Head of Scouting i AGF.

Som vi fortalte om i går på AGF.dk, er Lasse Winther Andersen overgået til en ny rolle i AGF, efter at svenske Marcus Tjärnberg er blevet tilknyttet som 1st Team Analyst. 30-årige Lasse Winther Andersen skal i stedet fremadrettet stå i spidsen for AGF’s scouting i en nyoprettet stilling som Head of Scouting.

- Scouting bliver et mere og mere afgørende konkurrenceparameter, og vi har længe haft et ønske om at styrke denne del i AGF. Med Lasse som ny Head of Scouting får vi den helt rette person til at tage dette område til et nyt niveau, siger Stig Inge Bjørnebye og fremhæver den indsigt, Lasse Winther Andersen har oparbejdet i AGF.

- I de seneste fem år har Lasse været tilknyttet førsteholdet som chefanalytiker. Han har opbygget hele vores analyse-afdeling stort set fra bunden og haft en stor andel i den sportslige fremgang, klubben de senere år har opnået. Analysearbejdet har givet ham et indgående kendskab til klubbens DNA og spillestil, og han er derfor også den helt oplagte person til at strukturere vores scoutingprocesser, bidrage til at identificere nye spillere og sikre at vi indsamler så meget information som muligt på vores targets, siger sportschef Stig Inge Bjørnebye.

Lasse Winther Andersen har været i AGF siden 2016, og han ser frem til de nye faglige udfordringer.

- Vi har taget nogle gode skridt i AGF de senere år, når det kommer til hele analyse-delen. Næste store område, hvor vi skal rykke os, er på scoutingen, og vi er allerede godt i gang med at optimere processerne og skabe det bedst mulige beslutningsgrundlag. Jeg skal give mit bidrag til, at vi som klub bliver endnu bedre til at træffe de rigtige beslutninger, når det drejer sig om til- og afgang af spillere, og jeg glæder mig til at køre et tæt parløb med Stig og hele trænerteamet, siger Lasse Winther Andersen.

Koncernpartnere

+