3F Superliga

Fra land med et point

AF: BJ / Fotos: Getty Images - 19. juli 2021

Sæsonpremieren i 3F Superligaen endte med en pointdeling mod de danske mestre fra Brøndby. Jon Thorsteinsson tegnede sig for scoringen i 1-1-kampen.

AGF åbnede kampen med fire debutanter - Jesper Hansen, Yann Bisseck, Oliver Lund og Dawid Kurminowski - i startopstillingen, og de faldt alle hurtigt ind i spillet. Ja, hele AGF-mandskabet startede som lyn og torden og satte gæsterne fra vestegnen under et gevaldigt pres i kampens indledning. Allerede efter tre minutter var Jon Thorsteinsson tæt på et tidligt føringsmål, men hans afrettede skud ramte overliggeren.

Den gode indledning på kampen resulterede i flere dødbolde, og her gav garderhøje Yann Bisseck prøver på sine styrker i luftrummet. Præcisionen manglede dog på hans hovedstødsforsøg.

Det var til gengæld ikke tilfældet i det 10. minut. Jon Thorsteinsson førte bolden frem i et kontrastød, tog sagen i egen hånd, og efter et træk ind i banen lagde han bolden over i det lange hjørne. 1-0 - og klassisk Thorsteinsson.

Efter det stærke udlæg af David Nielsens tropper kom gæsterne mere på bolden - og dermed også mere ind i kampen. De helt åbenlyse chancer kom der dog ikke ud af anstrengelserne. AGF-defensiven med Yann Bisseck som en påpasselig oprydder havde generelt godt styr på de gulblusede spillere.

Få minutter før pausefløjtet lykkedes det dog gæsterne at udligne. Kevin Mensah stod pludselig helt fri efter en mislykket clearing, og han kunne uden problemer bringe balance i regnskabet. 1-1, hvilket også var stillingen efter de første 45 minutter.

Anden halvleg

Fra anden halvlegs start fortsatte Brøndby med at være mest på bolden, men stadigvæk uden at spille sig frem til de helt åbenlyse muligheder. Hjemmeholdet formåede dog heller ikke for alvor at true Brøndby-defensiven i åbent spil. Der skulle i stedet en dødbold til, og det var lige før, at det efter 60 minutter udmøntede sig i en debutant-scoring. Oliver Lund måtte dog se sit hovedstød presse af på den ene opstander.

Brøndbys bedste mulighed efter pausen tilfaldt indskiftede Christian Cappis, men her viste Jesper Hansen gode målmandshænder, og i fuld længde fik han afværget til hjørne.

I kampens slutfase pressede hjemmeholdet på for at fremtvinge et sejrsmål. Udover et opportunistisk saksesparks-forsøg fra Dawid Kurminowski og en udmærket hovedstødsafslutning fra indskiftede Frederik Tingager brændte det dog aldrig for alvor på, og opgøret endte således 1-1.

Målt på chancer var AGF-mandskabet tættest på at tage alle tre point, men set over hele kampen var 1-1 nok en ganske fair udgang. Nu er vi på tavlen - og alle fire debutanter fik vist sig fint frem. Næste opgave er på torsdag, hvor det gælder nordirske Larne FC i anden kvalifikationsrunde til Conference League.

Kampfakta - 3F Superliga, 1. runde
AGF - Brøndby 1-1 (1-1)
1-0: Jon Thorsteinsson (10')
1-1: Kevin Mensah (41')

Advarsler:
AGF: Jon Thorsteinsson
Brøndby: Andreas Bruus, Tobias Børkeeiet

Tilskuere: 8392

AGF:
Jesper Hansen - Alexander Munksgaard, Sebastian Hausner, Yann Bisseck (77: Frederik Tingager), Oliver Lund - Nicolai Poulsen, Patrick Olsen, Albert Grønbæk (87: Milan Jevtovic) - Gift Links, Dawid Kurminowski, Jon Thorsteinsson (72: Zach Duncan)

Se flere kampstats på Superliga.dk >>

Koncernpartnere

+