3F Superliga

Intenst opgør i Aalborg: Jævnbyrdig sidste testkamp

AF: Mathilde Bønnelykke / Foto: Ole Nielsen - 10. juli 2021

Der var en del chancer til begge sider, da AaB og AGF fredag eftermiddag tørnede sammen i sidste testkamp godt en uge, før det går løs i 3F Superligaen. I sidste ende trak nordjyderne det længste strå med et sejrsmål i overtiden.

Det buldrede og bragede over banerne på AaB’s træningsanlæg, inden sommerens sidste træningskamp. Tordenvejret fik dog heldigvis ikke den store indflydelse på generalprøven - bortset fra en afkortet 1. halvleg.

Det var en hård fysisk kamp fra starten. Begge hold lagde ud i højt tempo, dog med dominans fra de røde fra Aalborg. Efter fire minutter var Daniel Granli tæt på med hovedet, men AGF blev reddet af stolpen. AaB var mest farlige foran mål, og spillet foregik mest på AGF’s banehalvdel. I kampens 12. minut fik AGF sin første chance med et skud fra Søren Tengstedt foran mål. Bolden endte dog hurtigt i den anden ende, hvor stolpen igen reddede AGF fra et aalborgensisk hovedstødsmål.

AGF kom mere med i kampen, og Søren Tengstedt fik igen et forsøg fra en skarp vinkel. Begge hold begik et par frispark og pressede hinanden aggressivt. AaB skabte en chance på en dødbold, som for tredje gang ramte træværket.

Det blev en jævnbyrdig afslutning på 1. halvleg. AGF sluttede med en farlig situation og et skud fra Gift Links, som blev stoppet af AaB’s forsvar. Lige før AGF skulle sparke hjørnespark, blev kampen dog fløjtet til halvleg i det 36. minut på grund af tordenbrag i området.

Tempoet fra første halvleg blev båret over i anden halvlegs start. Søren Tengstedt blev fanget i offsiden to gange. AGF gjorde sig giftige foran mål og var tæt på at komme foran på et indlæg fra Munksgaard til Patrick Olsen.

I 62. minut blev Tengstedt spillet helt fri, men sendte lige akkurat bolden forbi målet. I den anden ende måtte Jesper Hansen bokse et saksespark fra Granli på kanten af feltet ud til et hjørnespark.

Endnu en stor chance tilfaldt Søren Tengstedt, der forgæves forsøgte at loppe over Rinne, der var gået ud af sit mål.

Kampen fortsatte med samme jævnbyrdighed med chancer i begge ender. På trods af mange udskiftninger i 2. halvleg kunne AGF spille sig til en stor chance. Patrick Olsen stjal bolden i kampens sidste minut i ordinær spilletid, men Rinne blokerede Olsens friløber.

Få minutter inden slutfløjtet afgjorde AaB kampen på et hovedstød af Kasper Kusk, og kampen endte 1-0 til hjemmeholdet. Et dumt mål at lukke ind kort før tid, men alt i alt var det en udbytterig generalprøv afviklet i et højt tempo og med mange gode præstationer.

Forud venter Brøndby i sæsonens første kamp. Den spilles på Ceres Park d. 18. juli kl. 19.

Kampfakta - testkamp
AaB - AGF 1-0 (0-0)
1-0: Kasper Kusk (90+1')

AGF:
Jesper Hansen - Alexander Munksgaard (84: Alex Gersbach), Sebastian Hausner (72: Thomas Thiesson), Yann Bisseck (72: Jesper Juelsgård), Oliver Lund (57: Jacob Andersen) - Nicolai Poulsen (57: Benjamin Hvidt), Zach Duncan (84: Mathias Sauer), Patrick Olsen - Gift Links (72: Albert Grønbæk), Søren Tengstedt (72: Alexander Ammitzbøll), Jon Thorsteinsson (72: Milan Jevtovic)

Koncernpartnere

+