Kampe

Nederlag i Nordirland

AF: BJ - 23. juli 2021

Det blev aldrig den europæiske aften, vi havde sat næsen op efter, men med Alexander Ammitzbølls sene reducering fik vi en livline i Larne inden returkampen.

Det var ikke meget, AGF-spillerne kendte til det nordirske mandskab på forhånd, men ret hurtigt kunne de ved selvsyn konstatere, at det ikke var et ueffent hjemmehold, de stod over for. Ja, kampuret have kun lige rundet et par minutter, da Larne FC fandt vej til netmaskerne. En fin frisparkskombination endte med klumpspil foran Jesper Hansens mål, og i sidste ende kunne Larne-topscorer skubbe bolden det sidste stykke over stregen til en tidlig føring.

Scoringen gav de i forvejen opsatte nordirere endnu mere kampgejst, og AGF-spillerne havde svært ved at få greb om spillet. For mange bolde blev tabt og for få nærkampe vundet. En god aktion fra Kurminowski efter små tyve minutter var tæt på at føre til en reducering, men det var også den eneste gang, at der var en smule fare på færde foran Larnes mål.

Efter en halv time blev situationen forværret. Et indlæg fra højre side havnede ved bagerste stolpe, hvor Dean Jarvis ugeneret kunne stige til vejrs og heade bolden i mål til 2-0.

Resten af halvlegen havde AGF-spillerne nok at gøre med at holde hjemmeholdet fra fadet, og der var ikke for alvor optræk til muligheder i den anden ende.

Anden halvleg

Fra anden halvleg start blev Jesper Juelsgård og Yann Bisseck sendt i aktion i stedet for Alexander Munksgaard og Frederik Tingager, og kort ind i halvlegen måtte Jon Thorsteinsson lade sig udskifte med en skade i stedet for Alex Gersbach.

Ligesom i første halvleg kæmpede AGF-spillerne dog fortsat med at få greb om spillet. Hjemmeholdet viste et fint teknisk niveau på kunstgræstæppet og var i teten det meste af tiden. Og ligesom i de første 45 minutter viste de også styrke på dødbolde, hvor de efter 70 minutter havde en god hovedstødsmulighed, som dog endte forbi mål.

AGF-spillerne var sjældne gæster foran Larnes mål og fik ikke sat hjemmeholdets målmand på prøve. Ikke før få minutter før tid, hvor indskiftede Alexander Ammitzbøll brød igennem og sendte en afslutning afsted mod mål. Larne-keeper Rohan Ferguson halvklarede kun forsøget, og via hans hånd gik bolden i mål. En livline i Larne til AGF-mandskabet inden returkampen om en uge i Ceres Park. Det var ganske enkelt en kollektiv offday, men med den sene reducering blev vejen til videre avancement lidt kortere. Nu skal præstationen revancheres på eget græs. Kick off er kl. 19.00 i Ceres Park på torsdag. Køb billetter til kampen her og hjælp holdet videre til næste runde >>.

Kampfakta - 2. kvalifikationsrunde til Conference League, 1. kamp
Larne FC - AGF 2-1 (2-0)
1-0: David McDaid (3')
2-0: Dean Jarvis (30')
2-1: Alexander Ammitzbøll (84')

Advarsler:
AGF: Sebastian Hausner, Jon Thorsteinsson, Dawid Kurminowski

AGF:
Jesper Hansen - Alexander Munksgaard (46: Jesper Juelsgård), Sebastian Hausner, Frederik Tingager (46: Yann Bisseck), Oliver Lund (73: Alexander Ammitzbøll) - Nicolai Poulsen, Patrick Olsen, Albert Grønbæk - Milan Jevtovic (38' Søren Tengstedt), Dawid Kurminowski, Jon Thorsteinsson (47: Alec Gersbach)

Se flere kampstats på UEFA.com >>

Koncernpartnere

+