3F Superliga

AGF henter svensk U21-landsholdsspiller

AF: BJ - 24. juli 2021

19-årige Eric Kahl er ny venstre back i AGF. Han skifter på en 5-årig aftale fra AIK Stockholm.

Efter Casper Højers skifte til Sparta Prag har sportschef Stig Inge Bjørnebye haft sigtekornet indstillet på en kompetent afløser til positionen som venstre back, og valget er faldet på 19-årige Eric Kahl.

Kahl fik i sidste sæson sit gennembrud i AIK Stockholm og står i alt noteret for 33 kampe for hovedstadsklubben. Præstationerne i Allsvenskan har også bragt ham ind omkring det svenske U21-landshold, hvor det indtil videre er blevet til seks optrædener.

- Jeg betragter det som lidt af et scoop, at det er lykkedes at få Eric Kahl til AGF. Trods sin unge alder har han allerede bevist sig på højeste niveau i en traditionsklub som AIK og på det svenske U21-landshold. Han betragtes som det største backtalent i Sverige, og vi er stolte over, at han har valgt AGF som klubben, hvor han skal tage de næste skridt i sin udvikling, siger Stig Inge Bjørnebye, der fremhæver Kahls dynamik og ærgerrighed.

- Eric besidder de spillemæssige kvaliteter, vi ønsker på backpositionen. Han er en dynamisk og hurtig back med et stort løbepensum. Han spiller med stor intensitet, men samtidig er han rolig på bolden og slår gode indlæg. Uanset om det er kamp eller træning er han meget ærgerrig i alt, hvad han foretager sig – ja, han har lederegenskaber og ‘vinderskalle', som man siger på svensk.

Eric Kahl, der har en svensk far og thailandsk mor, har altid spillet for AIK Stockholm. Nu venter nye udfordringer i et helt nyt land og en ny liga, og han ser skiftet til AGF som et skridt fremad i sin karriere.

- Jeg er glad for, at det hele er faldet på plads, og jeg kan næsten ikke vente med at komme i gang i AGF og møde mine nye holdkammerater og klubbens fans, som jeg har hørt meget godt om. Ja, jeg kan ikke vente med at spille min første kamp hjemme foran fansene.

- Det er naturligt skridt at komme til AGF og udvikle mig som fodboldspiller. Det bliver en spændende udfordring for mig, og jeg vil arbejde hårdt for at hjælpe AGF til sejre og succes, siger Eric Kahl.

Eric Kahl skifter med omgående virkning til AGF.

Koncernpartnere

+