Talent

Flere debutanter fra egne rækker

AF: AGF - 10. juni 2021

2020/2021 blev en sæson med flere debutanter fra egne rækker på både herre- og kvindesiden.

Vi har skulle lære nogen nye navne at kende i den forgangne sæson, hvor der hos både 3F Superligaen og hos Gjensidige Kvindeliga-holdet hos AGF Kvindefodbold har været en del nye unge talenter, der har fået deres førsteholdsdebut på seniorplan direkte fra talentafdelingen.

Især hos AGF Kvindefodbold har vi med succes set en hel gruppe talentfulde spillere få deres debut på førsteholdet. Det drejer sig om Freja Storm og Helena Pedersen, der rykkede op inden sæsonen og som har været en fast del af det hold, der som ubesejret i foråret sikrede sig en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen. Derudover har vi set de lidt yngre spillere fra U18 DM Sofie Grøn, Mathilde Søjberg, Johanne Guldbæk og Thea Rhode bliver indlemmet i truppen i vinterferien og også få debut på førsteholdet.


(Thea Rhode er en af de unge spillere, der har fået sin førsteholds-debut i den seneste sæson)

Hos herrerne på 3F Superliga-holdet har vi kunne nyde en sæson, hvor unge spillere som Albert Grønbæk og Sebastian Hausner for alvor har fået deres gennembrud på seniorplan. Men de er trods alt ikke blandt den forgangne sæsons debutanter fra AGF Talent. Her drejer fokus sig i stedet på den 19-årige Thomas T. Kristensen, som fik sin debut i en 3-1 sejr hjemme mod FC Nordsjælland og senere også nåede en startplads. En flot udvikling siden Galten-drengen fik sin første kontrakt sidste år.


En anden dreng fra Galten, der også fik debut i denne sæson er 17-årige Jacob Andersen, der fik sin debut i sæsonens næstsidste kamp ude mod FCM. Her i sommerpausen er forsvarstalentet i øvrigt blevet belønnet for sin udvikling med en ungdomskontrakt.

Også Mathias Sauer fik debut i Herning – kun en måneds tid efter han fyldte 17 år spillede den tidligere TRIF-spiller 11 minutter mod FC Midtjylland og gjorde en fin figur. De unge talenter får en ny mulighed for at gøre sig positiv bemærket, når vi den 17. juni starter forberedelserne til en ny sæson, hvor nogen af young guns vil tage del i 3F Superligaens opstart.

Koncernpartnere

+