Ansvar

Mere bæredygtighed i sporten

AF: AGF - 10. juni 2021

AGF er gået sammen med fem andre sportsaktører om et nyt netværk, der skal styrke bæredygtighedsdagsordenen inden for sporten i Danmark.

Det grønne fokus og bæredygtigheden skal i fokus ude i sporten i Danmark. Derfor er AGF og vores kollegaer fra ishockeyen, Herning Blue Fox gået sammen om en ambition om at gå forrest i den grønne omstilling blandt sportsklubber i Danmark og har derfor startet det nye fællesskab og netværk; Sustainable Sport & Event Community Denmark, som samler aktører på tværs af sportsverdenen.

Udover os i AGF og Herning Blue Fox er håndboldklubben Viborg HK, golfklubben HimmerLand, sejlsportorganisationen Sailing Aarhus og VM i Ridesport 2022 også med i projektet fra starten.

- Ambitionen med det nye fællesskab er tosidet: Først og fremmest vil vi styrke bæredygtighedsdagsordenen i sportsverdenen. Det gør vi ved hjælp af sparring, videndeling og fælles læring. Dernæst vil vi bruge sporten som løftestang til at skabe større bevidsthed om en bæredygtig udvikling. Vi ved, at sport har enorm betydning for mange mennesker, og det er et potentiale, som ikke udnyttes til fulde her i landet endnu, siger Anne Jensen, som chef for branding og bæredygtighed i AGF.

- Vi satser benhårdt på at gøre VM i Ridesport i 2022 så bæredygtigt som muligt, og det var da også en del af budprocessen frem mod, at Danmark fik tildelt VM. Så vi tager det meget seriøst. Og vi glæder os over at blive en del af et netværk hvor vi kan trække på andres erfaringer og ikke nødvendigvis skulle opfinde alt fra bunden hver gang, siger CEO i VM i Ridesport 2022, Jens Trabjerg,

Sustainable Sport & Event Community Denmark har ambitioner om at fungere nationalt. Så selvom gruppen indtil videre kun har medlemmer fra Jylland, er det på sigt planen at åbne for deltagelse fra flere. Hvem det skal være, ønsker initiativtagerne at finde frem til i løbet af det første halve år:

- Vi synes vi har en stærk kerne af klubber og organisationer, der alle har taget de første spadestik i en bæredygtig retning, så først og fremmest skal vi bruge lidt tid på at lære hinanden at kende, så vi kan styrke hinanden. Derefter vil vi rigtig gerne invitere for eksempel forbund, sportsklubber og andre dele af oplevelsesbranchen ind, siger Christian Hostrup, der er Sales & CSR manager hos Herning Blue Fox.


(Det nye netværk blev startet med et møde og en gåtur i Kongelunden)

Fakta om Sustainable Sport & Event Community Denmark

  • Initiativtagerne planlægger at afholde en endagskonference i efteråret, hvor alle kan deltage.
  • Sustainable Sport & Event Community Denmark er et nyt community for videndeling, hvor sporten går sammen om at skabe større klimabevidsthed og bæredygtig forretningsudvikling.
  • Initiativtagere er AGF Fodbold og Herning Blue Fox, og derudover er Viborg HK, HimmerLand, Sailing Aarhus og VM i Ridesport 2022 indtil videre også med.
  • På sigt er det ambitionen at udvide til forbund, andre klubber og til andre dele af oplevelsesbranchen.
  • Netværket mødes fysisk fire gange årligt.

Koncernpartnere

+