Klubben

Ændring: Flere kampe kommer i arkivet

AF: AGF - 07. maj 2021

En ændring betyder en mere præcis opgørelse af kampantal for spillere fra AGF's historie.

Forleden havde vi den store ære at hylde Troels Rasmussen som Årets Legende 2020. I den forbindelse har flere opmærksomme tilhængere spurgt til Rasmussens kampantal for AGF.

For det oplyste vi til 500 i forbindelse med hyldesten af den tidligere målmand. Men det er ikke det kamptal man kan finde rundt omkring på nettet - for eksempel på Wikipedia og andre opslagsværker.

Og det er der en ganske god forklaring på. For det er nemlig blevet justeret, hvordan vi opgør antallet af kampe for tidligere spillere i klubben. Og det er første gang efter den justering, at en legende er blevet hyldet og hvor det ”nye” kampantal er kommet i brug.

- Der har vist sig et behov for at etablere klare retningslinjer for måden, hvorpå de enkelte AGF-spilleres kampantal opgøres - såvel historisk som aktuelt og fremadrettet. Derfor har AGF’s bestyrelse fastlagt, hvad der skal opfattes som officielle kampe for AGF, fortæller Bent Wachmann, der er med af AGF’s Legende-udvalg.

Han har selv deltaget i arbejdet, hvor et udvalg bestående af bestyrelsesformand i AGF A/S, Lars Fournais, sportslig administrator, Ole Hall, tidligere spiller, Troels Rasmussen, hovedbestyrelses-formand for AGF af 1880, Erik Meineche Schmidt og altså Bent Wachmann har drøftet sagen og efterfølgende har indstillet en ændring i opgørelsen til vedtagelse i AGF’s bestyrelse.

Flere kampe anerkendes
Følgende kampe har altid været anerkendt som officielle kampe for AGF: Førsteholdskampe i Danmarksturneringen, kampe i DBU’s Pokalturnering og kampe i UEFA-regi. Og det er også disse kampe - og kun disse - der registreres som officielle kampe i dag.

Det er samme praksis som følges af en række andre klubber i indland og udland, men der findes ikke nogen standard på området. Og før sæsonen 1991/92 - hvor 3F Superligaen blev indført - blev også en række andre kampe registreret som officielle - herunder kampe i Toto-turneringen, kampe i træningsturneringer, som Carlsberg Grand Prix (En slags pokalturnering, red.), kampe mod udenlandske modstander i for eksempel private turneringer eller en opvisningskamp mod en udenlandsk modstander.

- Så af hensyn til sammenligneligheden med andre spillere fra andre klubber fra den samme tid, så bør disse kampe også opgøres som officielle kampe for AGF. Derfor har vi indstillet - og bestyrelsen har efterfølgende besluttet - at kampe af den karakter, der er spillet før sæsonen 1991/92, registreres som officielle, mens det fra og med sæsonen 1991/92 kun er kampe i Danmarksturneringen, i pokalturneringen og i UEFA-regi, der opgøres som officielle, forklarer Bent Wachmann.


Efter denne ændring betyder det for eksempel, at Troels Rasmussen nu er registreret for 500 officielle kampe for AGF - herunder 391 førsteholdskampe i Danmarksturneringen, Pokalturneringen og i UEFA-regi.

De 500 kampe placerer Troels Rasmussen som en flot nummer to over flest spillet kampe i AGF’s historie. Den liste toppes fortsat af John Stampe, der - når vi gør det op på den nye måde - har spilet 581 kampe for AGF - herunder 444 førsteholdskampe i Danmarksturneringen, Pokalturneringen og i UEFA-regi.


Top 10 over flest spillet kampe for AGF (med det tidligere antal i parentes hos nogle)

John Stampe: 581 (444)
Troels Rasmussen: 500 (391)
Aage Rou: 423
Steffen Rasmussen: 418
Bent Wachmann: 408 (288)
Ole Wendelbo: 400 (345)
Jørgen Olesen: 378
Lars Lundkvist: 348 (268)
Michael Hyldgaard: 340 (289)
Per Beck Andersen: 311 (239)

Besøg i øvrigt vores nye legendesite >>>>

Koncernpartnere

+