Gjensidige kvindeliga

AGF Kvindefodbold: Sejr i topopgør befæster førstepladsen

AF: AGF - 08. maj 2021

Vejen mod endnu en sæson i Gjensidige Kvindeligaen ser efterhånden rigtig god ud efter kvinderne i dag vandt 4-1 over OdenseQ, som vi dermed lagde afstand til i jagten på en ny sæson.

For første gang i en uge skinnede solen over Aarhus i dag - perfekt rammer til et topopgør i kvalifikationsrækken mod OdenseQ, der kun har havde ét point færre end AGF forud for dagens kamp.

Der var høj intensitet fra start. Allerede efter fire minutters spil kom vi foran 1-0 på et selvmål af Odenses målvogter, som i første omgang lignede et mål af Caroline Jensen. Men kun et minut senere udlignede OdenseQ, hvor Kamilla Jensen stod for den hurtige udligning.

Det startede en hektisk periode, hvor begge hold gik højt på banen og det gav flere forsøg og intenst spil. Blandt andet fik AGF's Tina Fremo en advarsel i denne periode, da dommeren mente vores nordmand gik over stregen i et frispark.

Efter en halv times spil kom Cecilie Johansen til baglinjen og sendte et indlæg indover, som Mathilde Kruse sikkert kunne sit hoved på, så bolden røg ind i det lange hjørne. 2-1 til AGF.

Og lige inden pausen kunne vi øge vores føring til 3-1. Igen var Odense-keeperen noget shaky på en afslutning og bolden røg ud til Maria Herdel, der let kunne bringe hjemmeholdet foran. Frem mod pausen fortsætte vi det overbevisende spil, men halvlegen endte 3-1.

2. halvleg
2. halvleg startede i et højt tempo, hvor vi markerede os mest. Mathilde Kruse havde blandt andet en stor chance foran mål, som røg lige forbi stolpen. Men efterhånden faldt intensiteten og vi kunne køre i cruise-control frem mod tre vigtige point.

Odense forsøgte sig et par gange, men blev aldrig rigtig farlige. På et tidspunkt får de dog en stor chance ved et frispark foran målfeltet, men får ikke noget ud af den. Og vi sidder fint på spillet gennem det meste af halvlegen.

Sidst i halvlegen bliver Thea Rhode skiftet ind, hvilket viser sig at være en god ide. For Rhode har sidste fod på et indlæg af Helena Pedersen i de døende minutter, hvor vi kommer foran 4-1 på et indlæg og lukker og slukker for en flot kamp mod OdenseQ.

Med sejren ligger kvinderne nu nummer et i kval-rækken med 13 point - fire point ned til nummer tre - den plads, der ikke giver en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen. Så en vigtig sejr i dag for holdet.

Koncernpartnere

+