Sponsor

Electrolux Professional og AGF vasker grønnere

AF: AGF - 07. maj 2021

Electrolux Professional og AGF øger samarbejdet og sørger samtidig for en mindre miljøbelastning, når AGF vasker tøj.

Der vaskes enorme mængder fodboldtøj i AGF, hvor trænings- og kamptøj fra mange ungdomshold og 3F Superligaen skal gøres klar til træning og kamp. Derfor har AGF et stort vaskeri på træningsanlægget på Fredensvang. Her er vaskemaskiner og tørretumblere næsten konstant i gang med at vaske og tørre fodboldtøj - en stor økonomisk og miljømæssig belastning.

Men ikke mere, for nu har AGF fået installeret miljø- og klimavenlige vaskemaskiner og tørretumbler, der sparer store mængder vand og strøm.

- AGF ønsker, at de også kan være mere bæredygtige på vaskeområdet. Derfor har vi installeret klimavenlige vaskemaskiner med et vejesystem, der præcist ved, hvor meget vand, sæbe og strøm, der skal bruges til en vask. Derfor bruger maskinerne ikke mere vand og energi end højst nødvendig.

- Også tørretumblerne er langt mere effektive end konventionelle maskiner. De bruger 70 procent mindre energi end almindelige tumblere, fordi de kører med et lukket varmepumpesystem, hvor de genbruger deres egen varme i stedet for at lukke det ud til fuglene. Derfor bruger de væsentlig mindre strøm pr. kilo tøj end normalt - dermed sparer vi klimaet for meget CO2 og AGF sparer også penge på strømforbruget, forklarer Thomas Kraul, der er distriktschef i Electrolux Professional.

- Vi vasker rigtig meget tøj i AGF, så derfor giver det mening for os, at vi har nogle vaskemaskiner, der ikke bruger ret meget strøm og som bruger minimale vandmængder. Et klimavenligt vaskerum gør selvfølgelig ikke den store forskel i forhold til miljøet i sig selv. Men når vi ligger det sammen med vores andre indsatser, så er det med til at nedbringe vores CO2-aftryk væsentligt, siger branding- og bæredygtighedschef i AGF, Anne Jensen.

Nyt samarbejde
I forbindelse med installeringen af det nye vaskeudstyr har AGF og Electrolux Professional benyttet lejligheden til at opgradere et mangeårigt samarbejde, hvor Electrolux Professional tidligere var Erhvervspartner i AGF. Nu rykker de nogle trin op og bliver Sølvpartner i AGF. Håbet er, at en endnu større platform kan skabe mere opmærksomhed om Electrolux Professionals klimavenlige produkter og løsninger.

- Vi er mange i Electrolux Professional her i Jylland, der har et stort hjerte for AGF, og vi har haft et godt samarbejde gennem flere år, hvor vi har nydt godt af AGF’s seriøse sponsorarbejde og gode netværk. Nu er det tid til at tage skridtet videre, og der er vel ikke nogen i Danmark, der ikke kender AGF - derfor tilbyder klubben en god platform for os og vores virke, og vi glæder os til det fremtidige samarbejde, siger Thomas Kraul fra Electrolux Professional.Om Electrolux Professional
Electrolux Professional er blandt verdens førende producenter af bæredygtige produkter til vaskeriløsninger og løsninger til professionelle storkøkkener. Electrolux Professional har - ligesom AGF - en klar vision om bæredygtighed i både tanke og handling. I Danmark sælger og servicerer de kundetilpassede løsninger til en række forskellige kunder, herunder vaskerier, restauranter, hoteller, institutioner m.m.. Electrolux Professional er en verdensomspændende koncern, som i Danmark har hovedkontor i Hvidovre, samt en afdeling i Aarhus.

Koncernpartnere

+