Talent

Første kontrakt til AGF-talent

AF: AGF - 22. maj 2021

15-årige Malthe Friis har brugt noget af sin fødselsdag på at skrive under på en ungdomskontrakt med AGF.

På AGF’s U15 hold løber der en ung spiller rundt, som i de her dage måske har brystet skudt ekstra frem. I hvert fald er der grund til stolthed hos 15-årige Malthe Friis, der har lavet sin første aftale med AGF i form af en ungdomskontrakt. Og så ovenikøbet på sin fødselsdag i dag.

Aftalen er den foreløbig kulmination på et flot forår for Malthe Friis efter han i efteråret havde fået sin debut på U17-ligaholdet - trods sin status som U15 spiller, hvor han også har været anfører og gjort en god figur på den central midtbane. Efter sommerferien rykker Malthe Friis så op som U17 spiller - nu med papir på sin status som AGF’er.

- Malthe er en teknisk stærk central midtbanespiller, der har taget nogen rigtige gode skridt i sin udvikling i de seneste år. Igennem sin tid på U15 har han vist gode visioner i spillet og en høj spilintelligens. Han har evnerne til at diktere spillet med bolden - både i mindre rum og under pres, hvilket understreger det gode potentiale hos Malthe, siger head of coaching i AGF, Martin Bloch, der også roser den unge Skødstrup-dreng for en stærk mentalitet.


- Malthe har altid besiddet en stærk mentalitet og er samtidig en stærk lederskikkelse i vores 2006 årgang. Nu skal han i den kommende tid lægge på fysisk, så han står endnu stærkere rustet til tiden som U17 ligaspiller efter sommerferien, tilføjer Martin Bloch. Selv er Malthe Friis - der begyndte at spille fodbold i samarbejdsklubben, Skødstrup SF og som i sommeren 2017 kom til AGF - i sagens natur glad for sin nye aftale.

- Det er fedt, at klubben tror så meget på mig, at de har tilbudt mig en kontrakt. Det er noget jeg har drømt om siden, jeg startede med at spille fodbold. Det giver jo bare endnu mere lyst til at arbejde hårdt på at blive bedre, og jeg glæder mig til, at jeg rykker op i U17 til sommer og til de nye udfordringer på det hold, lyder det fra den unge spiller, der med sit U15 hold skal i kamp igen i weekenden, hvor SønderjyskE venter i Haderslev.

Tillykke med fødselsdagen til Malthe og med kontrakten!

Malthe med hans familie på Fredensvang i dag, hvor kontrakten blev underskrevet

Koncernpartnere

+