Gjensidige kvindeliga

Ny sejr til kvinderne

AF: AGf - 31. maj 2021

Hjemme i Ceres Park vandt AGF's kvinder i dag 3-2 over B.93.

Efter fredagens dramatiske playoff-kamp i 3F Superligaen i Ceres Park var turen i dag kommet til AGF Kvindefodbold, der hjemme mødte B.93. På forhånd var holdet sikret en billet til en ny sæson i Gjensidige Kvindeligaen efter et ubesejret forår. Men med udsigterne til at ende øverst i kvalifikationsrækken og foran et flot besøgt Ceres Park var der stadig mange grunde til at gå efter endnu en sejr.

Og den ambition startede rigtig godt, da der kun skulle spilles seks minutter før hjemmeholdet var foran. Det var Tina Fremo, som var gået med frem på et hjørnespark. Og fik sidste fod på bolden og kunne score til 1-0.

En god start for de hviie, der skulle blive endnu bedre fem minutter efter, da vi -efter en rigtig flot omstilling - kom til en stor chance, hvor Maria Herdel modtag en fin aflevering fra Cecilie Johansen og Herdel var sikkerheden selv og kunne gøre det til 2-0.Efter den gode start var det som gæsterne fra B.93 sagde til sig selv, at det skulle være løgn, og de fik kittet deres forsvar mere sammen. Således fik vi sværere ved at skabe chancer og fik ikke så meget ud af vores standarder som i kampens indledning. Og jo længere ind i 1. halvleg vi kom på det solvarme Ceres Park, jo mere lige blev kampen. Dog stadig med AGF med mest spil, men uden at være så farlige som tidligere.

Men det var jo heller ikke os, der skulle op og jagte. Men i stedet B.93 og eftersom de nu ikke blev presset så meget som i kampens indledning fik de færten af en reducering. Og den kom ved Lúcia Leila José lige inden slutfløjt, hvor B.93’eren kom igennem og kunne score fra en spids vinkel til 2-1. Et noget unødvendigt i lyset af en rigtig flot indledning på kampen fra AGF’erne. Men det var bare at klø på i 2. halvleg,

Det var dog gæsterne, der fik anden omgangs første chance, da de slap helt fri igennem foran AGF's målvogter, Katrine Svane. Men Svane viste, hvorfor hun fornylig blev udtaget til landsholdet og reddede flot.

AGF's Cecilie Johansen var i dag en konstant trussel på kanten med flere gode indlæg og det var også hende, der tog sig af de hjørnespark vi fik. Og det gav flere gode situationer for os. Men hver gang var det lige ved og næsten og vi kunne ikke rigtig få hul på B.93-defensiven.

Så B.93 troede fortsat på et comeback og efter et lille kvarter fik også mønt af den tro, da et indlæg fandt Linnea Louise Borbye, der udlignede. En ærgerlig udvikling set med AGF-briller, men vi formåede ikke at udnytte vores muligheder og de momenter, hvor vi var i spilovertag og så kan der gå galt i den anden ende.

Men vi havde stadig en halv time til at jagte flere mål. Og efter 70 minutter tog Maria Denius sagen i egen hånd, da hun erobrede bolden midt på banen, tog nogen træk og trykkede af - og bum; 3-2 til AGF og vi var tilbage i førersædet og havde fået smag for mere. Blandt andre kom Cecilie Johansen til en stor chance, der blev reddet af B93-keeperen. Og i store perioder brændte det voldsomt på foran B93-målet med den ene chance efter den anden til hjemmeholdet.

Men ind ville bolden ikke og det var også lige meget, da dommeren fløjtede for sidste gang. For da stod der 3-2 på storskærmen på Ceres Park.

Med dagens sejr er AGF's kvinder nu sikre på at slutte som nummer et i kvalifikationsrækken efter et rigtig flot forår. Holdet har nu en kamp tilbage inden sommerpausen - en udekamp i Odense næste lørdag før en velfortjent sommerferie venter.

AGF’s trup:
Katrine Svane, Sofie Grøn, Tina Fremo, Sofie Vendelbo, Sofie Obel, Caroline Jensen, Maria Herdel, Helena Pedersen, Mathilde Kruse, Johanne Guldbæk, Hanna Terry, Sofie Bloch, Hannah Holgersen, Cecilie Johansen, Maria Denius, Thea Rhode.

Koncernpartnere

+