Klubben

Stor tryghed efter genåbning af Ceres Park

AF: AGF - 04. maj 2021

Stor tryghed blandt fans efter 3F Superligaen har genåbnet for tilskuere

Der har været stor glæde blandt fodboldpublikummet i Aarhus over, at det nu igen er muligt at komme til fodbold på Ceres Park. Godt nok stadig i begrænset omfang og under restriktioner. Men de mange tusind fans, der i de senere uger har været til fodbold har skabt masser af tiltrængt liv, da vi fornylig spillede to hjemmekampe foran publikum inden for kort tid.

Og trods Corona-restriktionerne og det faktum, at vi nu i over et år har levet med en epidemi, har det været en tryg oplevelse for tilskuerne at komme tilbage på Ceres Park.

Det viser en undersøgelse foretaget efter vores første to hjemmekampe efter genåbningen. Vi har efter de to kampe mod Randers og FCK nemlig stillet publikum en række spørgsmål og for eksempel mener blot 5,7 procent, at Covid-19 havde en negativ indflydelse på deres oplevelse under fodboldkampen. Et tal, der var faldet til fire procent ved kampen mod FC København få dage senere.

En af de store forandring er ved genåbningen er, at publikum nu skal gennem et tjek, hvor de blandt andet skal vise ID og et gyldigt Corona-pas. Men den procedure spiller tilsyneladende ikke negativt ind på publikums opfattelse af oplevelsen. For eksempel svarede 90 procent af gæsterne til begge kampe, at de enten følte sig tryg eller meget tryg, da de ankom til stadion.


Også under kampen gik det godt. Her var 97 procent af publikum ved Randers-kampen enten trygge eller meget trygge, da de sad på deres plads. Det samme tal var 94 procent ved kampen mod FC København få dage senere. På spørgsmålet om, hvor tilfreds man som gæst var med tilskueroplevelsen samlet set, svarede hele 92 procent, at de til Randers-kampen den 22. april var enten tilfreds eller meget tilfreds, mens tallet til kampen mod FC København den 25. april var næsten enslydende - dog halvanden procentpoint bedre med 93.5 af publikum, som var tilfredse.

Generelt har oplevelsen gjort, at 87 procent af de gæster, der var til begge kampe, tilkendegav i undersøgelsen, at de gerne vil anbefale andre at besøge Ceres Park under Superliga-ordningen.

- Det glæder os naturligvis, at tilskuerne følte sig trygge. Vi har lagt et stort stykke arbejde i infrastrukturen og i informationen med publikum - et arbejde som vi fortsætter med og forbedre til de kommende kampe - dor der er også plads til forbedringer på flere fronter. Men generelt viser de mange positive besvarelser, at det er en tryg oplevelse at tage til fodbold under Superliga-ordningen - også hos os på Ceres Park, og det er vi naturligvis glade for, siger Morten Lerke, der er ansvarlig for publikumsoplevelser ved AGF’s kampe i Ceres Park.

Den nye undersøgelse - der er foretaget efter den aktuelle genåbning - flugter i øvrigt med et lignende resultat fra en større undersøgelse fra sensommeren sidste år, hvor Superliga-ordningen første gang kom i brug. Således viste en undersøgelse den gang, at 94 procent af publikum samlet set følte sig trygge ved deres plads og ved omgangen blandt andre fans på Ceres Park.

Vær med næste gang vi spiller hjemme, som er den 16. maj mod FC Nordsjælland og den 20. maj mod Brøndby. Køb billetter til begge kampe her. Der er stadig nogen tilbage.

Koncernpartnere

+