3F Superliga

Storsejr i lokalopgør

AF: AGF - 12. maj 2021

AGF's kvinder vandt onsdag aften 4-0 over ASA.

Efter weekendens 4-1-sejr hjemme mod OdenseQ, ser jagten på en ny sæson i Gjensidige Kvindeliga efterhånden fornuftig ud for AGF´s kvinder.

Onsdag aften ventede der så endnu en opgave - denne gang et lokalopgør på Frederiksbjerg i Aarhus, da vi besøgte ASA på Robotize Park.

ASA var ikke i nær så god resultatmæssig form som AGF’erne, da de havde tabt deres seneste to kampe mod henholdsvis OdenseQ og AaB, men i et lokalopgør kan alt ske, og derfor var det vigtigt, at AGF ikke tog let på opgaven. Og det kunne man heller ikke klandre holdet for at gøre.

AGF’erne kom nemlig flyvende ud af starthullerne med højt pres, gode kombinationer og mange målchancer. Det gode spil og mange muligheder kastede også hurtigt en scoring af sig, da vi fik et frispark kort udenfor feltet. Det tog Cecilie Johansen sig af og krøllede bolden på fremragende vis op i højre målhjørne uden chance for ASA-målvogteren, og så stod der altså 1-0 til gæsterne.

AGF pressede yderligere på og skabte endnu flere chancer end før. Førnævnte Cecilie Johansen havde en stor mulighed, Hanna Terry og Caroline Jensen havde forsøg udefra, og så fik AGF’erne også et mål underkendt, da Sofie Bloch opsnappede en bold efter et skudforsøg tæt ind under mål og fik skovlet bolden ind, men dommeren vurderede, at der blev begået frispark i sekvensen, og dermed stadig kun 1-0.

Det skulle dog ændre sig kort tid efter, da Caroline Jensen sendte en fænomenal bold i dybden mod Cecilie Johansen, som hurtigt kiggede op og fandt Sofie Bloch, som kunne sende bolden ind i et tomt mål til 2-0.

Kort før pausen fik AGF’erne også gjort det til 3-0, da et hjørnespark endte i en ordentlig gang klumpspil, og endte ved Tina Fremo, som på mærkværdig, men effektiv vis fik skubbet bolden ind over stregen i liggende position.Anden halvleg
AGF blæste ud til anden halvleg og fik presset ASA’erne højt og lykkedes også med at erobre mange af boldene i hjemmeholdets opspil og dermed skabe chancer. Det kom der også udbytte af kort efter pausen, da bolden landede ved fødderne af Helena Pedersen, som udenfor feltet trykkede af, og bolden endte i nettet til 4-0.

Herefter var kampen mere eller mindre afgjort, hvorfor AGF’erne tog foden en anelse fra speederen og ASA kom en smule bedre med i kampen. Ikke desto mindre var sejren på noget tidspunkt i fare, og det var Katrine Svanes rene bur heller ikke.

Kampen endte nemlig 4-0 til os, og nu har holdet hele ni point ned til nummer tre - den vigtige streg, der ikke giver adgang til næste sæson i Gjensidige Kvindeliga – og er samtidig klar nummer et i rækken efter endnu en flot indsats.

ASA-AGF / Kvalifikationsligaen
0-4 (0-3)

1-0: Cecilie Johansen ’12
2-0: Sofie Bloch ’37
3-0: Tina Fremo ’43
4-0: Helena Pedersen ‘52

AGF:
Katrine Svane, Tina Fremo (ud ’45), Sofie Vendelbo, Cecilie Johansen, Sofie Bloch (ud ’60), Mathilde Kruse, Hanna Terry, Maria Herdel, Caroline Jensen, Maria Denius (ud ’60), Sofie Obel, Helena Pedersen (ind ’45), Hannah Holgersen (ind ’60), Johanne Guldbæk (ind ’60)

Koncernpartnere

+