Kampe

Forårets første nederlag trods flot fight med ti mand

AF: AGF - 21. april 2021

En tidlig udvisning af Bubacarr Sanneh gjorde betingelserne svære i onsdagens hjemmekamp mod FC Nordsjælland, og trods en helhjertet fighterindsats blev det i sidste ende til forårets første nederlag.

Kampene kommer i øjeblikket hurtigere end Gift Links på vej efter en bold i dybden. Efter vores begivenhedsrige tur til København i søndags var vi således onsdag aften igen i kamp - den her gang hjemme i Ceres Park.

Her tog vi imod FC Nordsjælland i en kamp, hvor vi skulle jagte revanche. For vores seneste nederlag i 3F Superligaen var netop mod nordsjællænderne tilbage i november sidste år. Siden har vi sat en flot stime sammen af ni kampe uden nederlag, men den blev desværre brudt i aften.

Fra start var den flok ærgerrige AGF'ere, der forsøgte at sætte sig på løjerne på denne noget kølige martsaften i Kongelunden. Der var således ikke spillet to minutter før vi havde fået placeret to gode indlæg i FCN's felt - dog uden gevinst.

Men så fik vi en spand koldt vand i hovedet, da Bubacarr Sanneh gik ned i en tackling. I første omgang vurderede dommeren, at der ikke var en forseelse. Men efter et VAR-gennemsyn viste han vores forsvarsspiller det røde kort, og dermed kunne vi pludselig se frem til at spille 80 minutter med en mand i undertal. En rigtig ærgerlig start, der da også afstedkom store protester fra både vores spillere og trænerbænk, og nu ganske givet får debatten om VAR til at fortsætte.

Begyndelsen af kampen blev dog endnu værre, da FCN udnyttede sit overtal og forvirringen efter udvisnigen, og kort efter bragte sig foran 1-0 efter et hjørnespark. Mildest talt ikke en fed start for gutterne.

Men vi fik samlet os, og efterhånden som havlegen gik, kom vi også til muligheder. For eksempel ved et frispark tæt på FCN's felt, som Casper Højer Nielsen dog bankede i muren.

Også fra kanterne kom der fine ting, hvor blandt andre Gift Links forsøgte sig med flere gode aktioner. Blandt andet et godt indlæg, som Mortensen havde kunnet heade ind, hvis luften havde været lidt tyndere i Aarhus, og han derfor kunne svæve få centimeter højere.Efter den ærgerlige start kæmpede vi os godt tilbage i løbet af halvlegen, men det var også på et knivsæg, for spillerne havde svært ved at finde en linje, og det gav for eksempel nogle århusianske advarsler i 1. halvleg, der ikke blev mødt med særlig stor forståelse fra hverken bane eller bænk.

Så det var måske meget godt, at vi fik spillet os til pause efter at ha' skabt yderligere nogle fornuftige chancer - dog uden for alvor at komme tæt på en udligning. Så det var ned i omklædningsrummet, trække lidt luft og se, hvad strategien skulle være én mand nede i 45 yderligere minutter.

2. halvleg
Vi kom fint ud til 2. halvleg med god energi og optimisme. Det kastede blandt andet en god mulighed af sig til Grønbæk på et godt indlæg fra Gift Links. Men Albert kom lige en centimeter for sent.

Seneste besøg i Aarhus fra FC Nordsjælland var tilbage i sommeren 2020. Her scorede Patrick Mortensen sejrsmålet i en 2-1 sejr, og vores angriber - der for alvor fik gang i scoringen igen i søndags med to mål - var da også i aften sulten efter flere kasser - selv om han også fik andre opgaver, da vi blev 10 mand. Mortensen har scoret fire gange i fem forsøg mod FC Nordsjælland, og små ti minutter inde i 2. halvleg fik han en god mulighed for en femte scoring, men han måtte se sit hovedstød gå snært forbi gæsternes mål.

Efter den mulighed var det ikke til at se, at vi var en mand nede, og gutterne spillede og kæmpede flot for at bringe os tilbage i kampen - selv om det krævede stor energi, at holde gæsternes snævre spil fra chancer en mand i undertal. Men arbejdsindsatsen kunne man ikke sætte en finger på.

Der blev dømt mange frispark i kampen, og måske det var derfor, at det var svært for begge hold at få en god rytme i spillet. I hvert fald var der mange afbrydelser, og det bekom naturligvis gæsterne bedst, da de skulle forsvare et resultat i overtal.

Alligevel blev vi ved med at komme til chancer, hvor Gift Links flere gange kom fint igennem på sin kant med nogle giftige indlæg - og også udefra blev der forsøgt - blandt andre fra Albert Grønbæk og Casper Højer Nielsen, mens vores midtbane kæmpede og fordelte boldene, og især Nicolai Poulsen arbejdede stenhårdt fra sin plads i begivenhedernes centrum.

Jagten på en udligning gav ikke overraskende mere plads til gæsternes offensiv, og i et par situationer havde de mulighed for at udbygge føringen, men Kamil Grabara sørgede med et par vigtige redninger for at bevare spædingen i kampen.

20 minutter før slutfløjt kom VAR igen i fokus, da en situation, som lignede et straffespark til Patrick Mortensen, blev tjekket. Men det blev ikke dømt og i stedet fik vores målmand Kamil Grabara en af de mange advarsler, der blev delt ud i dag. Ej heller 10 minutter efter blev der dømt til vores fordel efter en lignende situation.

Hen mod slutningen af kampen var det en balancegang mellem at satse det hele og risikere, at FCN endegyldigt kunne lukke kampen med sit andet mål. Og trods en ihærdig indsats for at komme tilbage i kampen og en portion friske mand på banen i det sidste kvarter, lykkedes det ikke en mand i undertal og vi måtte indkassere det første nederlag siden november, hvor det paradoksalt nok også var FC Nordsjælland, der løb med sejren.

Næste kamp er på søndag, hvor vi skal til Herning og møde mesterholdet fra FC Midtjylland.

Kampfakta - 3F Superligaen - Runde 19 / Ceres Park
AGF-FC Nordsjælland
0-1 (0-1)
0-1: 13' Ulrik Jensen

Advarsler:
AGF: Casper Højer Nielsen, Jesper Juelsgård, Patrick Olsen, Sebastian Hausner, Kamil Grabara
FCN: Daniel Svensson, Abu Francis, Peter Vindahl, Ulrik Jensen

Udvisning:
AGF: Bubacarr Sanneh,

AGF
Kamil Grabara - Kevin Diks, Sebastian Hausner, Bubacarr Sanneh, Casper Højer Nielsen - Nicolai Poulsen (79' Ammitzbøll), Patrick Olsen, Gift Links, Albert Grønbæk, (79' Bror Blume) Jón Thorsteinsson (7' Jesper Juelsgård) - Patrick Mortensen.

For gæsternes startopstilling og flere tal på kampen, besøg Superliga.dk >>

Koncernpartnere

+