Kampe

Spot på... Brøndby IF

AF: AGF - 21. april 2021

Vi lukker grundspillet på søndag med en vaskeægte klassiker, når der på søndag er arvefjendeopgør på Brøndby Stadion mod Brøndby IF. Her sætter vi spot på vores kommende modstander.

Efter det sene pointtab i mandags hjemme mod Randers FC, rejser vi i weekenden til den københavnske vestegn til endnu en stor kamp. Her venter nemlig Brøndby IF i den sidste kamp i 3F Superligaens grundspil. Seneste møde med Brøndby var i Ceres Park i december sidste år, hvor vi vandt 3-1.Se højdepunkterne fra den kamp her:

Gennem historien har vi spillet 106 kampe mod Brøndby. Her er det blevet til 30 sejre og 57 nederlag, mens 19 kampe er endt uden en vinder.

Efter flere år med en del bøvl, når vi mødte Brøndby IF har vi i de senere år haft et fint tag på de historiske rivaler. Således har vi kun tabt to af de seneste ni ligakampe mod Brøndby. En fin kontrast i forhold til de forrige ti opgør, hvor vi tabte de otte.


Brøndby kommer ind til kampen som nummer et i 3F Superligaen med 44 point efter en flot sæson. Vi ligger som bekendt nummer tre med 37 point og kan altså hale ind på Brøndby med en sejr søndag.

Mens vi jo måtte nøjes med det ene point i den seneste runde vandt Brøndby IF 3-0 over OB i deres seneste kamp i 3F Superligaen.

Modstander-nyt

Mens Brøndby IF var relative aktive i sommerens transfervindue sidste år er der ikke sket de store forandringer siden vores seneste møde i december.

Tre spillere er kommet ind i skikkelse i af Oskar Fallenius, Michael Lumb og Jonathan Ægidius, mens Anton Skipper er rejst til Hobro IK på en lejeaftale.

Brøndby havde to spillere ude i deres seneste kamp - nemlig Rezan Corlu og Andrija Pavlovic, og det er tvivlsomt om de bliver klar til vores kamp.

Brøndby har ingen spillere i karantæne, mens vi har to ude i straffeboksen. Nemlig Patrick Olsen og Jesper Juelsgård.

Form

Brøndby kommer ind til kampen med en rigtig fin stime. Ikke blot vandt de i søndags på udebane over OB. De vandt også deres derby mod FC København, hvilket altid giver selvtillid på de kanter.

Og med 44 point på førstepladsen i 3F Superligaen er det et hold fyldt med selvtillid og tro, der tager imod os på Brøndby Stadion. Deres pointantal på dette tidspunkt (efter 21 kampe) er to flere end i 2019-202 og Brøndbys bedste pointhøst siden 2017-2018.

Brøndbys senest nederlag var den 28. februar, da de tabte 1-0 til FC Midtjylland. Før det var det os, der tildelte de gule et nederlag.

Head to head

Vi har ikke tabt på Brøndby Stadion i de sidste to kampe med en sejr og en uafgjort. Brøndby har aldrig spillet tre hjemmekamp mod os i træk uden at vinde. Så den tendens kunne vi jo passende bryde på søndag. Også fordi vi kun har tabt en udekamp i 3F Superligaen i denne sæson. Dermed er vi det stærkeste udehold i 3F Superligaen.

I de seneste fem kampe mod Brøndby er vi lykkedes med at få point i fire af opgørene. Og vi har vundet de tre kampe - ja, tæller vi en træningskamp med i vinters, hvor vi vandt 2-0, ser statistikken endnu bedre ud.

Med undtagelse af den første kamp mod Brøndby i mesterskabsspillet i sidste sæson, så har der været mål i de seneste 20 indbyrdes kampe mellem os. I gennemsnit er der scoret 2,80 mål per kamp i alle vores indbyrdes opgør mod Brøndby i 3F Superligaen - så mon ikke der er gode muligheder for mål på Brøndby Stadion på mandag - forhåbentlig flest til os.
De seneste fem kampe mod Brøndby:
07.12.2020: AGF 3-1 Brøndby IF (3F Superligaen)
26.07.2020: AGF 0-1 Brøndby (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
14.06.2020: Brøndby 0-0 AGF (Mesterskabsspillet i 3F Superligaen)
24.11.2019: AGF 2-1 Brøndby (3F Superligaen)
25.08.2019: Brøndby 0-3 AGF (3F Superligaen)

Profil

Mikael Uhre har været Brøndbys måltyv numero uno i denne sæson, og senest scorede han et vaskeægte hattrick i Brøndbys kamp i Odense. Dermed har Uhre virkelig fået sit gennembrud i denne sæson i Brøndby, hvor til han kom i vinteren 2018. Men det er først i denne sæson, at han har fået sin gennembrud som målscorer for de gule.


Begge klubber

Osama Akharraz, Mads Jørgensen, Morten Duncan Rasmussen, Thomas Hansen, Peter Foldgast, Baris Özgan og Marc Rieper er blot nogle få af de spillere, der har en fortid i både AGF og Brøndby, hvor der kan stilles et ganske udmærke hold med spillere med en fortid i begge klubber.

I den nuværende trup har vi fire spillere, der tidligere i karrieren har optrådt i Brøndby. Det er Jesper Juelsgaard, Frederik Tingager, Patrick Olsen og Patrick Mortensen.


Mark Howard er en anden spiller med en fortid i begge klubber, da han kom til AGF i 2009 fra Brøndby IF. Og den hårdføre engelske forsvarsspiller blev hurtig en populær figur hos fansene med sin arbejdsetik og vindende væsen udenfor banen. I 2012 forlod han AGF efter 51 kampe og to mål og han arbejder nu som fodboldtræner i USA.

Foto fra fortiden


Vi løber på banen til den allerførste Superliga-kamp i historien for 30 år siden mod netop Brøndby IF. Bemærk, at spillerne selv medbringer bolde.

Der er kampstart søndag den 21. marts kl. 17. Desværre jo stadig uden tilskuere på udebaneafsnittet på Brøndby Stadion. Se i stedet kampen på TV3+ med optakt fra kl. 15.

Her ser vi tilbage på det historiske forhold til arvefjenderne fra Brøndby IF >>

Koncernpartnere

+