Gjensidige kvindeliga

AGF Kvindefodbold tabte et skridt med uheldigt nederlag

AF: AGF - 02. oktober 2021

AGF Kvindefodbold tabte i dag til FC Nordsjælland i en kamp, hvor der ellers var chancer til sejr

Efter nederlag i sidste weekend til FC Nordsjælland i Farum AGF Kvindefodbold mulighed for revanche i rundens Supermatch, da FC Nordsjælland gæstede Vejlby Stadion lørdag eftermiddag.

Inden kampen lå AGF i top seks med et point ned til FC Nordsjælland. Så der var stor grund til at jagte sejren i returopgøret.

Og vi kom da også sultne ud til kampens start med et højt genpres, hvilket kastede et par omstillinger og dertil halve chancer af sig. Men helt farligt var det ikke.

Trods en stærk periode for hjemmeholdet kom Nordsjælland til opgørets første store chance. En lidt tilfældig bold landede i fødderne på Kathrine Kühl, der sendte et hårdt vristspark mod AGF-målets øverste krog. Men 18-årige Sofie Grøn, der vikarierede for en skadet Katrine Svane i AGF målet, diskede op med en af sæsonens flotteste redninger.

Efter en fase med tilbagegang blev det dog endnu værre for AGF.

Et stærkt gennembrud af Nordsjællands angribere bragte bolden frem til Mariah Lee, der lettere heldigt dirigerede bolden i målet trods flot redning af Sofie Grøn. 0-1 til gæsterne efter 25 minutter.

Herefter stod AGF-kvinderne dybt i en taktisk defensiv affære, hvor der manglede offensive idéer for at opnå genoprejsning. Resten af 1. halvleg fortsatte Sofie Grøn de flotte takter i målet, og holdte liv i håbet om point.

2. Halvleg
Ligesom første halvleg kom AGF ud med en højere og hårdere preslinje, der tydeligvis overraskede udeholdet.

Den ændrede kampånd resulterede i en række fejlafleveringer fra FC Nordsjællands forsvar, og her var AGF vågne og konverterede presset til skudforsøg. Der manglede dog den sidste skarphed før bolden ville ende i netmaskerne.

AGF fortsatte presset og i 71. minut sendte Jenna McCormick en hammer af et forsøg afsted. Men målmandens vagtsomhed holdt Nordsjælland på sejrskursen.

Blot to minutter senere sendte Sofie Bloch en fremragende stikning afsted til Maria Herdel. Alene med målmanden valgte hun kraft frem for finesse, og træværket endte med at redde sjællænderne.

Chancerne haglede nu ned over et udspillet FC Nordsjælland, da vi med fem minutter tilbage af kampen får prikket bolden ind i nettet på et hjørnespark. Men linjedommeren hev flaget i vejret og målet blev underkendt. En uheldig halvleg for AGF, der fortjente meget mere i opgøret efter en stærk indsats.

Men kampen slutter 0-1 til Nordsjælland i en kamp, der lige så godt kunne have endt med en hjemmesejr til AGF. Og som desværre betyder, at vi nu er under stregen i forhold til ambitionerne om en slutspilsplacering.

Næste udfordring i Gjensidige Kvindeligaen er næste weekend, hvor det gælder Fortuna Hjørring på udebane.

Koncernpartnere

+