Klubben

Backman: - Det har været en god tid

AF: AGF - 16. oktober 2021

Efter han i torsdags meddelte, at han indstiller sin karriere, ser Niklas Backman her tilbage på en god tid i Aarhus. Mandag aften hylder vi Backman på Ceres Park.

Der er kommet mange gode ting fra Sverige gennem tiderne. Bjørn Borg, smuk popmusik og kjøttboller for blot at nævne nogen få gode eksportvarer fra hinsidan. Men i Aarhus er der næppe noget bedre svensk end Niklas Backman. Desværre får vi fremover ikke længere glæde af den 32-årige svensker på banen efter kaptajnen i torsdags meddelte, at han stopper sin aktive karriere, da helbredet ikke kan mere.

- Det er ikke jo sådan man ønsker det skal stoppe. Men alle skal stoppe en dag - det her er så bare en anderledes måde at gøre det på og jeg er afklaret med beslutningen. Jeg er meget tilfreds og stolt af min karriere, og jeg ser tilbage på mange gode oplevelser - både med AGF og i mine andre klubber. Det har været en god tid og jeg er taknemmelig for alt det jeg nåede, siger Niklas Backman, der kom til AGF i januar 2016 og scorede i sin debut i 3F Superligaen, da vi spillede i Odense.

Gense målet og højdepunkterne fra den kamp her:

- Det er vigtigt at komme godt fra start i en ny klub og det synes jeg, at jeg gjorde i AGF med et mål i min debut og et generelt godt forår det år, hvor vi også kom i pokalfinalen, hvor virkelig fik at se, hvilken klub AGF er. Da jeg kom til AGF var vi et oprykkerhold med et stort potentiale og det var noget af det, som drog mig til Aarhus. Jeg havde andre tilbud, men jeg ville til AGF og gøre en forskel.

- Og det er fantastisk at se, at det faktisk er lykkes i min tid at spille med i toppen og vinde medaljer. Det har været en god udvikling som jeg er stolt af, at jeg var en del af og i perioder også spillede en vigtig rolle i. For eksempel husker jeg med stor glæde tilbage på sæsonen 19/20, hvor vi vandt bronze og i det hele taget spillede mange rigtig gode kampe. Det var fedt, at ku’ gi' det tilbage til fansene
, siger Niklas Backman.

Gense højdepunkter fra en af de vigtige sejre i bronzesæsonen, hvor Backman spillede en stor rolleOg netop tilhængerne har betydet meget for Backman - og omvendt. AGF’erne tog hurtigt kaptajnen til sig og hyldede ham for hans hjerte, mandsmod og arbejdsindsats.

- Det glæder mig rigtig meget, at jeg har været en del af en periode, hvor vi kunne gi’ lidt tilbage for den store opbakning. Jeg har altid haft et tæt forhold til fansene og de har bakket mig meget op - næsten for meget, for en beskeden mand som mig.

- Jeg tror det handler om, at klubbens værdier også er mine, og det kan fansene mærke. Jeg var en hårdt arbejdende spiller, der ville vinde - og jeg har også taget Aarhus til mig og er stolt af byen. Og når fansene mærker, at man som spiller deler deres værdier, så betyder det noget for dem. Jeg var også en ærlig spiller, der efterlod jeg mit hjerte på banen - det er bare sådan jeg er, og det har så resoneret ude på lægterne.Siden Backman meddelte sit stop i torsdags har de sociale medier svømmet over med hilsner og hyldest fra fans, tidligere klubber og nuværende og tidligere holdkammerater. Og det er tydeligt, at Backman har gjort et stort indtryk på sine omgivelser - om det så har været dem, der stod ude på tribunerne eller holdkammeraterne i omklædnings-rummet. Alle som en kommer til at savne ham og hylder ham for hans karriere, men også for hans personlighed og lederskab.

- Jeg er stolt over, at jeg har været en konstant faktor i AGF i snart seks år. Jeg følte som anfører et ansvar for de nye spillere og for at bidrage til at lære kulturen her i klubben fra mig - det synes jeg, man som rutineret og ældre spiller har et ansvar for. Men jeg har også været velsignet med at være omgivet af mange dygtige spillere og ledere, siger Niklas Backman, der i fremtiden vil fortsætte i AGF i en endnu udefineret funktion i den sportslige organisation, hvor han kan bidrage på nye måder. Det er vi mange, der er glade for - også hovedpersonen selv.

- Jeg ville selvfølgelig meget gerne ha’ haft flere kampe som spiller, men det blev forhindret af skader og det har jeg forliget mig med. Nu venter så en ny tid, hvor kan jeg bidrage til AGF på en anden måde - og det ser jeg meget frem til. Min familie er glade for Aarhus, hvor min ene datter er født - ja, begge mine børn taler vel nærmest århusiansk nu… så vi er glade for at kunne blive i byen og jeg glæder mig til et nyt kapitel i mit liv, men hvor det stadig handler om, at gøre en forskel for AGF sammen med dygtige og dedikerede mennesker, siger svenskeren, der altså har afleveret armbindet i omklædningsrummet og har spillet sin sidste fodboldkamp.

Mandag aften hylder vi Niklas Backman inden kampen mod AaB. Så kom i Ceres Park i god tid inden kampstart og være med til at give Backman den hyldest han fortjener ved sit karrierestop.

Koncernpartnere

+