Gjensidige kvindeliga

Nederlag til Fortuna

AF: AGF - 10. oktober 2021

To hurtige modstander-mål blev dyrt i Hjørring i dag, hvor vi - trods en god indsats - desværre ikke kom i nærheden af point.

AGF's kvinder var i dag i Hjørring for at møde topholdet, Fortuna Hjørring. Og det blev en kamp, hvor hjemmeholdet udrullede deres kvalitet og til sidst kunne notere sig en 3-0 sejr.

Vi startede ellers rigtig fint med dominans på bolden og optræk til flere muligheder. Sofie Bloch således fik sendt kampens første målchance afsted allerede efter et minuts spil, og vi blev ved med at sværme om Fortunas mål. Indlæggene regnede ind fra Maria Herdel på højre kant, som havde godt fat i hjemmeholdets forsvar. De første 20 minutter dominerede vi og vandt vores nærkampe.

Men så meldte hjemmeholdet sig på banen - og det med eftertryk. På kun et minut straffede de os med to mål, så stillingen pludseligt hed 2-0 efter 24 minutters spil. Men stedet for at knække sammen lod vi os ikke ryste af resultatet på måltavlen. Der var stadig masser af energi i opspillet, takket være en midtbanemaskine, der kæmpede hårdt for at presse Fortuna og erobre bolde.

I slutningen af første halvleg kom forsvaret og målvogter Sofie Grøn på ekstra arbejde. Sofie Grøn begik et straffespark, men snuppede den på stregen med hjælp fra Sofie Vendelboe.


2. halvleg
Anden omgang startede i højt tempo fra begge mandskaber, og vi overmatchede de hvidklædte nordjyder med vores hårde fysiske spil. Sofie Grøn - der endnu en gang afløste Katrine Svane i AGF-målet - stod for at afværge Fortunas chancer, og vores hurtige højrekant med Tina Fremo og Maria Herdel fortsatte de gode offensive takter fra første halvleg.

Fortuna lagde et hårdt pres, men flere gange spillede vi os ud af det og satte en stopper for deres angreb. Både Ásla Johannesen og Sofie Bloch havde skud på mål, men i dag manglede vi den sidste skarphed. Sofie Grøn havde flere store redninger i den anden ende, men kunne ikke få fat på Florentina Olars målhug, og efter 73 minutter stod der 3-0 til hjemmeholdet.

Indskiftede Thea Rohde, som kom på banen med vilje og gejst, fik kampens sidste afslutning med et skud fra midten af feltet. Ligesom dagens andre forsøg rakte den ikke, men vi kunne gå fra banen med opløftet pande efter at have givet Fortuna kamp til det sidste.


Med nederlaget strammer det lidt for at få de nødvendige point for en plads i slutspillet. Næste gang, der er mulighed for at hente point er den 16. oktober, hvor vi møder FC Thy/Thisted Q hjemme i Aarhus.

Fortuna Hjørring vs. AGF / Gjensidige Kvindeligaens runde 9 / Energi Nord Arena / 10.10 2021
3-0 (2-0)

AGF:
Sofie Grøn, Tina Fremo, Ásla Johannesen, Sofie Vendelbo, Jenna McCormick, Sofie Bloch, Maria Herdel, Caroline Jensen (83' Hannah Holgersen), Linda Nyman, Maria Denius (72' Helena Pedersen), Sofie Obel (72' Thea Rhode)

Koncernpartnere

+