3F Superliga

Til Herning med selvtillid og en god historik

AF: AGF - 01. oktober 2021

Søndag går turen til MCH Arena, hvor FC Midtjylland venter på et tætpakket stadion.

Søndag går turen til Herning og MCH Arena til det 54’ ende opgør i 3F Superligaen mod FC Midtjylland. Efter vores sejr i mandags hjemme mod SønderjyskE skal vi forsøge at udbygge vores gode stime med endnu en sejr.

Seneste 3F Superliga-kamp for midtjyderne var mod Randers FC, hvor de hjemme vandt 1-0. Siden har de været en tur i Europa og spillede torsdag mod Braga i Portugal, hvor det blev til et 3-1 nederlag. Men ellers er FCM godt kørende og de ligger da også nummer et i 3F Superligaen med 24 point efter de som os har vundet deres tre seneste liga-kampe.

Vi kan dog tage til Herning med optimisme og en god bevidsthed om, at vi traditionelt har det ganske habilt mod FC Midtjylland. Set over de seneste ti kampe er det således blevet til fire AGF-sejre mod fem til søndagens værter og en enkelt deler.

I Herning har vi i den senest tid haft et ekstra godt tag på midtjyderne. Således har FCM siden 201672017 taget 23 point mod os. Men kun syv af dem har været hjemme. Før vores seneste besøg på MCH Arena i maj, der endte 0-4 havde vi ikke tabt i Herning siden november 2017 og har blandt andet haft en flot stime med tre sejre på stribe. Som for eksempel en ikonisk tilskuerløs kamp, der endte 3-4 med en århusiansk scoring i overtiden.Den gang scorede Nicklas Helenius i overtiden. Men måske Patrick Mortensen på søndag for alvor får hul på sin målkonto i denne sæson. Vores angriber har nemlig scoret de fem af vores seneste seks mål mod FC Midtjylland, og FC Midtjylland er det hold i 3F Superligaen, som Mortensen har scoret flest mål mod. Og han og resten af truppen er da også fuld af selvtillid inden søndag.

- Det har været en rigtig fin uge med en sejr i mandags og godt arbejde på træningsbanen, og vi glæder os til en tur til Herning - her har vi jo gjort det godt før og det kan vi gøre igen på søndag, lød det fra Patrick Mortensen, da han i går talt med medier forud for kampen på søndag.

Der er kampstart på MCH Arena søndag den 3. oktober kl. 16. Bemærk, at der er tæt på udsolgt i udebaneafsnittet.

Og i det hele taget melder FC Midtjylland om en rigtig stor interesse for kampen. Misser man en billet, kan kampen følges på Canal 9 og discovery+ med optakt fra kl. 15, ligesom DR P3 dækker kampen. Det bliver en spændende søndag. På gensyn i Herning!

Koncernpartnere

+