Gjensidige kvindeliga

God indsats rakte ikke til sejr

AF: AGF/Foto: Ole Nielsen - 04. september 2021

AGF Kvindefodbold tabte i dag 0-2 til mesterholdet fra HB Køge i en på mange måder lige kamp og med en god indsats fra kvinderne.

På festugens sidste dag tog AGF's kvinder mod HB Køge på Ceres Park. Gæsterne ligger nummer et i Gjensidige Kvindeligaen og kom til Aarhus efter en sejr i Champions League i ugens løb. Så det var lagt op til noget af en mundfuld for kvinderne i dag på hjemmebanen.

Og gæsterne lagde da også presset hårdt fra start og kom foran efter kun to minutter på et mål af Cornelia Cramer. En ærgerlig start på kampen, men vi fik rystet chokket af os og kom hurtigt bedre ind i kampen. Stadig dog med HB Køge som det mest farlige mandskab. Men forsvaret viste forsvaret gode takter og afværgede flere chancer.

Kampens første hjørnespark tilfaldt os, men Køges amerikanske keeper havde meget sikre hænder i dag og tog sig af mange af vores dødbolde. Mod midten af første halvleg meldte vi os endnu mere ind i kampen, hvor vi erobrede nogle vigtige bolde fra et hurtigt spillende udehold.


I kampens 28. minut var et indlæg fra Maria Herdel lige ved at blive farligt, hvor Sofie Blochs pande kun var få centimeter fra at ramme en udligning. Et par minutter senere var vi igen tæt på, da Asla Johannesen satte keeperen på arbejde med en hård venstrefod. Nu havde vi sat os på spillet og skabte masser af chancer i slutningen af første halvleg og manglede kun den sidste skarphed.

2. halvleg
Både ude- og hjemmehold kom ud fra pausen med tempo i deres spil. Vi kæmpede for at komme tilbage i kampen, og HB Køge blev kun rigtig farlige, når vi lavede fejl. I 67. minut blev vi straffet, da gæsterne gjorde det til 2-0 på en omstilling.

Den nykåret landsholdsspiller Katrine Svane stod i dag en flot kamp i målet, hvor hun afværgede store chancer til HB Køge. Forsvaret spillede sig flere gange ud af presset fra udeholdet og fik sendt bolden op ad banen. I den anden ende regnede det med hjørnespark over Køges mål, og i 84. minut kom vi igen tæt på. Vores offensive takter i 2. halvleg forblev uforløste, selvom midtbanen kæmpede for at skabe fremdrift.I kampens sidste minutter slap kreativiteten og kræfterne op for begge hold. Et par sene forsøg på mål fra Sofie Bloch blev vores sidste direkte chancer og kampen ebbede ud med slutresultater 0-2.

Næste kamp er mod AaB på udebane lørdag d. 11. september og trods nederlaget i dag kan vi tage en masse gode momenter med til den kamp.

AGF – HB Køge / Gensidige Kvindeligaen / Ceres Park 4.9 2021
0-2 (0-1)
02’ 0-1: Cornelia Kramer
68’ 0-2: Sofie Thrane Hornemann

Tilskuere: 1014

PoM: Katrine Svane

AGF:
Katrine Svane (M), Tina Fremo, Ásla Johannesen, Sofie Vendelbo, Jenna McCormick, Sofie Bloch, Julia Mortensen (61’ Hannah Holgersen), Maria Herdel, Maria Denius (76’ Sofie Obel), Julie Poulsen, Helena Pedersen (76’ Caroline Jensen)

Koncernpartnere

+