3F Superliga

Så kom den - sejren

AF: AGF/Foto: Allan Høgholm - 12. september 2021

Sæsonens første sejr kom i hus her til aften

På en dag, hvor fodbold-fællesskabet allerede startede kl. 14 med genåbningsfest og Aarhus Walk, skulle AGF’s herrer i dag møde Vejle Boldklub hjemme i Ceres Park. Og igen var hjemmebanen rigtig flot besøgt efter mange af publikum var gået arm i arm fra Ingerslevs Boulevard til skoven og det traditionsrige opgør.

Og de mange fremmødte fik et tændt og aggressivt AGF-hold at se fra begyndelsen, hvor vi lagde et godt pres på gæsterne, som udløste flere hjørnespark og gode situationer til os, men ikke den helt store chance før Yann Bisseck headede flot på mål, men måtte se sit forsøg reddet af Vejles nye målmand, Sten Grytebust, der efter 15 minutter kom på mellemhånd, da Albert Grønbæk flot rundede ham i en omstilling, men Vejle havde fået nok mænd retur til det for alvor blev farligt foran mål.

Gæsterne havde også deres muligheder og efterhånden blev kampen mere balanceret og lige, men hvor begge hold havde svært ved at skabe store chancer.

Efter en lille halv time viste Patrick Mortensen snilde, da han - hårdt presset af VB’ere - tæmmede en bold i feltet og flugtede til den. Desværre for ham og os gik hans gode forsøg over mål.

Og sådan gik resten af første halvleg. Os med de bedste chancer, som da Grønbæk for eksempel trykkede fra distancen og der måtte en god redning til i målet for at holde hans skud ude. Men også med gæsterne lurende på chancer og med både farlige indlæg og giftige omstillinger, når de brød vores angrebsspil. Hen mod slutningen fik de således en rigtig farlig mulighed, hvor Jesper Hansen måtte ud i en stor redning. Kort inden slutfløjt var det os, der var tæt på mål, da Frederik Tingager steg højt og stangede bolden mod mål, men desværre for os gik forsøget lige forbi.

2. halvleg
Fra anden omgangs start blev Mustapha Bundu skiftet ind til et comeback på Ceres Park, mens også vores anden nyerhvervelse, Mikael Anderson kom ind til sin første AGF-kamp som senior.

Det var dog Jon Thorsteinsson der viste sig først frem, da han kom flot igennem på sin kant, hvor der blev lavet frispark på islændingen. Efterfølgende fik vi dog ikke noget ud af indlægget ind foran mål. Og generelt i dag manglede vi lidt skarphed og held i standard-situationerne. I anden halvleg kom gæsterne til lidt færre muligheder end i første - til gengæld pressede vi mere på, så Vejle kunne lukrere på omstillinger med deres hurtige og dygtige teknikere.


Men dem slags har vi også og efter en times spil kom Albert Grønbæk flot igennem Vejles felt, hvor han lagde bolden skråt bagud i feltet og her dukkede Mikael Anderson op og kunne score i sin seniordebut for AGF - ikke ufortjent på dette tidspunkt af kampen.

Efter føringen fortsatte vi med at klø på - måske belært af seneste kamp søgte vi flere mål. Men nu skulle gæsterne jo også op og score og efterhånden fik de røde tilkæmpet sig bolden mere og pressede os i momenter ubehageligt langt tilbage, mens vores offensive bestræbelser blev færre og færre til trods for et AGF-mål mere på dette tidspunkt i kampen ville berolige de mere end 11.000 tilskuere, der havde fundet frem til Ceres Park denne smukke sensommeraften.

Men vi havde svært ved at holde fast i bolden og gæsterne skruede naturligt nok op for presset i jagten på udligningen. Men heldigvis uden at blive effektive og vi kunne holde føringen hjem og henter dermed sæsonens første sejr til stor lettelse for Ceres Park.

Næste kamp i 3F Superligaen er på udebane, når vi næste mandag skal møde Silkeborg IF på Jysk Park.

AGF vs. VB - 3F Superligaen runde 8 / Ceres Park / 12.9 2021
1-0 (0-0)
1-0: 60’ Mikael Anderson

Tilskuere: 11.038

Advarsler:
AGF:
VB: Denis Kolinger, Hans Høllsberg + Arbnor Mucolli

MoM: Jesper Hansen

AGF :
Jesper Hansen, Eric Kahl (84’ Anthony D'Alberto) Sebastian Hausner, Yann Bisseck, Frederik Tingager (45’ Mustapha Bundu), Oliver Lund, Frederik Brandhof (45’ Mikael Anderson), Patrick Olsen, Albert Grønbæk (84’ Jesper Juelsgård), Jon Thorsteinsson, Patrick Mortensen.

Koncernpartnere

+