A +

AGF er en del af DBUs A+-projekt. Det betyder, at klubben har ansat en fuldtidstræner, hvis fornemste opgave er at udvikle klubbens største talenter i alderen 16-21 år.

A+-træner i AGF er:
Allan K. Jepsen
Mobil: 4183 0407
Mail: akj@agf-as.dk

A+ har til formål at fortsætte og forbedre uddannelsen af de bedste 16- til 21-årige, og A+ koncentreres udelukkende om de spillere, der vurderes at have potentiale til at nå det højeste niveau. Som en del af projektet yder DBU vejledning til klubberne omkring talentudviklingen samt økonomisk støtte til fuldtidsansættelse af talenttrænere med 200.000 kroner om året til hver klub samt faglig vejledning og videreuddannelse af trænerne.

Spillerne i centrum

Programmet baserer sig på individuelt opstillede mål for den enkelte spiller, hvor A+ trænernes primære opgave er at træne de enkelte spillere - eksempelvis "vending med bold" eller "førsteberøringer".

A+ trænerne må hverken være ansvarlige for et hold eller være assistenttrænere.

Projektet tilgodeser også den enkelte spillers behov for rådgivning, vejledning og støtte med hensyn til såvel hans fodboldmæssige udvikling som civile uddannelse. A+ spillerne skal således aktivt deltage på en civil uddannelse, som spillerne modtager rådgivning omkring valget og forløbet af.

Krav til klubberne

Spillerudviklingen foregår i de udvalgte A+ klubber. Klubberne skal opfylde en række definerede kriterier til trænerens uddannelse, klubfaciliteter, spillernes adgang til sundhedssektor, rådgivning af spillerne samt subjektive krav til talentpotentialet i klubben.

Klubberne har for at komme i betragtning til A+ niveau opfyldt specifikke krav i licensansøgningen, herunder et vist antal spillere i alderen 16-21 år i bruttolandsholdstrupperne.

Læs mere på www.dbu.dk