OM AGF

AGF - Aarhus Gymnastikforening af 1880 - er en idrætsforening i Aarhus, der blev stiftet i 1880. Det startede - som navnet mere end antyder - med gymnastik. Senere kom andre idrætsgrene til og i 1902 startede man med at spille fodbold. I dag har AGF af 1880 syv afdelinger og er med sine godt 4.000 medlemmer Aarhus’ største idrætsforening.

AGF har sit helt eget anlæg – Fredensvang i Viby. På anlægget holder to af afdelingerne til, nemlig herrefodbold og tennis. Og her har AGF’s 3F Superligatrup moderne og nye faciliteter.

AGF er suverænt den mest vindende idrætsforening i Danmark gennem tiderne. Du kan besøge vores moderklub ved at klikke her.

I 1978 oprettede AGF et selskab for professionel fodbold, hvilket i dag kaldes for AGF A/S.

VISION

AGF SKAL VÆRE BLANDT SKANDINAVIENS BEDSTE FODBOLDKLUBBER.

MISSION

AGF ØNSKER AT VÆRE KENDETEGNET VED VINDERMENTALITET, HÅRDT ARBEJDE OG AT VÆRE EN SAMLINGSPUNKT FOR AARHUS.

VÆRDIER

AGF af 1880 HAR STÆRKE SKREVNE OG USKREVNE VÆRDIER. KLUBBEN OG SELSKABET ANERKENDER OG ER YDMYGE OVER FOR AGF'S HISTORIE OG DET FYRTÅRN, KLUBBEN HAR VÆRET FOR AARHUSIANERNE I OVER 140 ÅR.

Vi opererer inden for to områder: AGF Fodbold, der omfatter driften af AGF's bedste fodboldhold for både mænd og kvinder, ungdomselitehold, samt AGF Esport og Ceres Park & Arena, der omfatter driften af sports- og eventfaciliteten Ceres Park & Arena, som forpagtes af Aarhus Kommune, samt Stadion Fysioterapi.

AGF Fodbold holder til på vores anlæg på Fredensvang, mens AGF Kvindefodbold drives med udgangspunkt i Vejlby/Risskov Centret. Vores administration bor i Ceres Arena – lige ved siden af vores hjemmebane; Ceres Park.

AGF har været en del af Aarhus og dansk fodbold meget længe. Siden vores start har klubben været ensbetydende med traditioner, forskellighed og historie på en måde, der samtidig signalerer energi, optimisme og sammenhold. Klubbens forankring i Aarhus er stærk, men opbakningen rækker langt ud over byens grænser. Ja, i hele verden er der fans.

Og AGF er velsignet med et stort og entusiastisk publikum og en ukuelig og loyal fanskare, der samles om kærligheden til klubben og troen på hinanden og på spillerne - i en fælles vilje for at lykkes via hårdt arbejde.

Den fælles vilje har givet sig udslag i, at AGF er en af landets mest vindende klubber. I 1955 vandt AGF - som det første hold i Jylland - det danske mesterskab og ligeledes DBU’s første landpokalturnering. Samme år deltog AGF som det første danske hold i den nystiftede Europa Cup for mesterhold.

Det danske mesterskab blev vundet igen i både 1956, 1957, 1960 og 1986. Med ni sejre i DBU’s landpokalturnering i henholdsvis 1955, 1957, 1960, 1961, 1965, 1987, 1988, 1992 og 1996 samt 8 gange sølv og 11 gange bronze i danmarksturneringen er AGF den mest vindende jyske fodboldklub gennem tiderne.

Ingen må søge sit eget, spredte skal vi styrte, men samlede skal vi stige.
AGF'S Klubmotto

AGF af 1880 har stærke skrevne og uskrevne værdier. Klubben og selskabet anerkender og er ydmyge over for AGF's historie og det fyrtårn, klubben har været for århusianere i over 140 år.

Selskabets værdier skal sætte dagsordenen for egne og andres forventninger til AGF A/S og virke som et pejlemærke for alt, hvad AGF A/S foretager sig:

VI ER ANSVARLIGE

VI ER hårdtarbejdende